Archivos de diario de abril 2024

11 de abril de 2024

app Use Sound and Machine Learning to Identify Birds with a Raspberry Pi - BirdNET-Pi

The app in development is a complete redesign for both Android and IOS.

https://forum.inaturalist.org/t/inaturalist-mobile-app-development-news/27157 22

https://forum.inaturalist.org/t/inaturalist-updates-for-february-2024/49305 11

https://github.com/inaturalist/iNaturalistReactNative 9
https://www.reddit.com/r/homeassistant/comments/10jnani/birdnet_pi_anyone_using_it_with_ha/

 1. J.C. Kapteyn Lezing | 4G: Genen, Gezondheid, Gedrag en Geschiedenis - Cisca Wijmenga
  Iets meer dan zeventig jaar geleden werd de dubbele helix van het DNA-molecuul ontdekt door onder andere Francis Crick. Een bevinding waarover hij destijds schreef aan zijn 12-jarige zoon: “We denken dat we het kopieermechanisme ontdekt hebben, dat het leven tot leven maakt.” Dankzij de decennia van onderzoek die volgden, weten we nu dat de boodschappers in ons DNA ongeveer 40.000 genen zijn die onder andere bepalen hoe we er uit zien en dat onze organen goed functioneren. Tegelijkertijd kunnen fouten in ons DNA de oorzaak zijn van ziekten. Inmiddels is de wetenschap zover dat fouten in het DNA, of genen die ziekten veroorzaken, uit het DNA kunnen worden geknipt door middel van moderne technieken als CRISPR-CAS. Wat heeft de toekomst van DNA-onderzoek voor ons in petto? En wat is daarvoor nodig?

  Hoogleraar Humane Genetica Cisca Wijmenga was jarenlang hoofd van de afdeling Genetica van het Universitair Medisch Centrum Groningen. In deze J.C. Kapteyn-lezing bespreekt zij de stand van zaken in haar vakgebied. Onderzoek naar de relatie tussen genen en omgeving is volgens haar bijvoorbeeld van groot belang, maar ook is ze benieuwd wat er allemaal te lezen is in het DNA van onze voorouders en wat dit ons leert over onszelf.

 2. https://id.nl/huis-en-entertainment/computer-en-gaming/software/vogelgeluiden-herkennen-met-raspberry-pi-dit-heb-je-nodig
  BirdNET-Pi kan ook foto’s bij de gedetecteerde vogels tonen. Die haalt het dan van Flickr. Daarvoor heb je een Flickr API-sleutel nodig, die je gratis kunt aanvragen. Kies bij de aanvraag voor Apply for a non-commercial key en leg dan in enkele zinnen uit waarvoor je de API-sleutel nodig hebt. Na een klik op Submit krijg je een sleutel en geheim. Met dat geheim hoef je in deze masterclass verder niks.

  De sleutel is een reeks van 32 hexadecimale cijfertekens. Vul die sleutel in op de pagina Tools / Settings van BirdNET-Pi, in het veld Flickr API Key, en klik op Update Settings. Vanaf nu verrijkt BirdNET-Pi zijn interface met foto’s van de gedetecteerde vogels. Als je niet zomaar foto’s van willekeurige bronnen vertrouwt, dan kun je in de instellingen ook een specifieke Flickr-gebruiker opgeven. BirdNET-Pi zoekt dan alleen bij die gebruiker naar foto’s.

  Als je BirdNET ook als app op je smartphone kunt draaien, wat is dan het voordeel van BirdNET-Pi? Het belangrijkste voordeel is dat BirdNET-Pi continu luistert, waardoor je het de klok rond vogelgeluiden kunt laten herkennen. Voor vogelliefhebbers levert dat ook interessante statistieken op, zoals hoe laat je het meeste kans maakt om specifieke vogelsoorten te spotten. Een ander voordeel is dat BirdNET-Pi zijn analyses volledig offline doet, terwijl de smartphone-app elke audio-opname naar de servers van het BirdNET-project moet doorsturen om daar de analyse uit te voeren. Je zou dus een Raspberry Pi met BirdNET-Pi op een plaats zonder netwerktoegang kunnen installeren en na een dag de opgeslagen detecties kunnen raadplegen.

 3. https://koen.vervloesem.eu/nl/blog/herken-vogeldeuntjes-in-je-tuin-met-birdnet-pi/
  Een ander voordeel is dat BirdNET-Pi zijn analyses volledig offline doet, terwijl de smartphone-app elke audio-opname naar de servers van het BirdNET-project moet doorsturen om daar de analyse uit te voeren. Je zou dus een Raspberry Pi met BirdNET-Pi op een plaats zonder netwerktoegang kunnen installeren en na een dag de opgeslagen detecties kunnen raadplegen.

 4. Use Sound and Machine Learning to Identify Birds with a Raspberry Pi - BirdNET-Pi
  https://www.raspberrypi.com/news/classify-birds-acoustically-with-birdnet-pi/

  Simply scroll around the world map to see where BirdNET-Pi installations are live. Some setups only share acoustic data, which you can click to listen to, but lots also share live video.

  We took the BirdWeather express to Laikipia in Kenya and saw another wingless species which looked a lot like a monkey. However, we do like monkeys, and we could also hear scores of birds calling out over the video’s audio.


 • https://www.reddit.com/r/homeassistant/comments/10jnani/birdnet_pi_anyone_using_it_with_ha/
 • there are a number of threads discussing this issue, eg
  https://forum.inaturalist.org/t/deleted-account/40327 2
  https://forum.inaturalist.org/t/dealing-with-account-deletion/93
  https://forum.inaturalist.org/t/deleted-identifications/14827 1


 • Publicado el 11 de abril de 2024 por ahospers ahospers | 0 comentarios | Deja un comentario
  Vida Silvestre es una entidad asociada a la Organización Mundial de Conservación