TAISIG Talks: Dan Stowell on Birdsong representations with AI (Arise)
https://www.youtube.com/watch?v=FUfrRcTNOh0
TAISIG Talks: Dan Stowell on Birdsong representations with AI (Arise)
Lectorale Rede over Big Data van Gerard Schoute
https://fontys.mediamission.nl/Mediasite/Play/e816cb295817466b9f588f65c01be1981d
I think I read an article about the identification of animals using satellite photos, but can find the link anymore.
Dari Ghandi about Orhoptera
I stumbled upon this application identifying individual animals. You can upload a photo of the tail of a whale (humpback, I think) and it tells you which individual it is:
Learning from the Dawn Chorus: Dan Stowell, Alexandra Daisy Ginsberg and David Rothenberg
233 weergaven 9 jun. 2021
The BIOTOPIA Dawn Chorus event 2021: Birdsong in between science, art, music and technology. What can sound reveal about the precarious state of our ecosystems? How can we learn by listening to nature's songs? How are scientists and artists using art and new technologies to deepen our understanding of animal communication? This event was part of the BIOTOPIA series ESCAPING EXTINCTION, featuring musician and author David Rothenberg, artist Daisy Ginsberg and expert on animal sounds, artificial intelligence Dan Stowell, the leader of the Dawn Chorus Project Lisa Gill and BIOTOPIA founding director Michael John Gorman. In the end, there is an impromptu Dawn Chorus performance by David Rothenberg.
More about the Dawn Chorus Project: https://biotopia.net/en/dawnchorus202...
00:00 The Dawn Chorus & our guests
13:25 David Rothenberg: Jamming with Nature
29:13 Alexandra Daisy Ginsberg: Art, Sound & Nature
39:20 Dan Stowell: Bird song & Machine Learning
53:38 Lisa Gill: The Dawn Chorus Project 2021
1:01:47 Q&A
1:25:35 Live Performance: David Rothenberg
Learning from the Dawn Chorus: Dan Stowell, Alexandra Daisy Ginsberg and David Rothenberg
Dari Ghandi about Orhoptera
https://github.com/darione10
Dan Stowell: Orthopteran species sound classification using deep learning with small data
https://github.com/darione10
https://www.human.nl/de-publieke-tribune/luister/overzicht/2022/aflevering-69.html
https://www.managementboek.nl/boek/9789463810746/klimaatgeneraal-tom-middendorp
In 2016 hield toenmalig Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp een toespraak in het Vredespaleis, waarin hij waarschuwde voor de gevolgen van klimaatverandering. Na afloop werden zijn woorden al snel opgepakt door de media. 'Middendorp zegt dat klimaatverandering de wereldvrede bedreigt', schreef de nos op haar website. De toon was gezet, 'de klimaatgeneraal' was geboren.
Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Middendorp precies hoe het leger te werk gaat. Het viel hem op dat er heel weinig aandacht was voor het klimaat, en hoe schadelijk dat is voor ons voortbestaan.
Met zijn blik op de toekomst gericht laat Middendorp in 'Klimaatgeneraal' zien dat klimaatverandering en onze veiligheid sterk met elkaar zijn verbonden. Vaak ontstaan conflicten, of zelfs oorlogen, door schaarste. Ook kan die schaarste leiden tot migratiestromen en een voedingsbodem zijn voor extremisme. Zo is met name het toenemende tekort aan water een belangrijke aanjager van spanningen.
Maar gelukkig zijn er ook oplossingen: van het omvormen van instituties als de navo en krijgsmachten wereldwijd tot aan het opvangen van water uit woestijnlucht; en van samenwerking op het gebied van energieveiligheid tot aan kernenergie als tussenoplossing.
Klimaatverandering is de grootste uitdaging van deze tijd, maar wij moeten het verschil maken.
https://www.clingendael.org/event/clingendael-leest-klimaatgeneraal-van-tom-middendorp
https://youtu.be/mPPLk8v9n0o
Op 24 maart vond in Het Nutshuis in Den Haag de eerste editie plaats van ‘Clingendael Leest’ met Tom Middendorp, voormalig Commandant der Strijdkrachten, Senior Research Associate bij Clingendael en schrijver van het boek Klimaatgeneraal.
Hoe en waar maakt klimaatverandering de wereld onveiliger? Hoe kan het Ministerie van Defensie op deze nieuwe vorm van onveiligheid inzetten?
Kijk het gesprek over zijn boek hier terug, gemodereerd door Louise van Schaik, Hoofd van de EU & Global Affairs Unit en nauw betrokken bij het Planetary Security Initiative van Instituut Clingendael.
Dit evenement is de eerste editie van de 'Clingendael Leest' serie, waarin toonaangevende boeken over internationale onderwerpen worden geïntroduceerd aan het grote publiek.
Op 25 april vindt de volgende editie van Clingendael Leest plaats in het Nutshuis. Dit keer gaan we in gesprek met Wendelmoet Boersema over haar boek 'Gronings Goud'. Het gesprek wordt gemodereerd door Bob Deen. Meld je hier aan: https://bit.ly/GroningsGoud
Blijf op de hoogte van onze events, onderzoek en trainingen
https://www.clingendael.org
http://bit.ly/Clingendael-Newsletter
http://bit.ly/Clingendael-Instagram
http://bit.ly/Clingendael-Twitter
http://bit.ly/Clingendael-LinkedIn
http://bit.ly/Clingendael-Facebook
https://youtu.be/mPPLk8v9n0o
https://www.clingendael.org/event/clingendael-leest-klimaatgeneraal-van-tom-middendorp
Niemand kent het meer en tóch was het een eeuw lang een belangrijke feestdag in Utrecht: Kozakkendag. 28 november was sinds 1813 een dag die groots gevierd werd met parades, verkleedpartijen, vuurwerk en een waar drankgelag. Maarten zocht uit wat we op die dag eigenlijk vierden en waarom we er weer mee ophielden.
We kennen ook nog het “Kozakkenveer” een voetgangers en Fietsen pontje aan de IJssel buiten Zwolle. Dit veer dankt zijn naam aan de Kozakkenbrug; een brug tussen Veessen en Fortmond, die in 1813 door de Kozakken werd gebouwd. En 12:56 fijn Maarten, dat je de herinnering aan Boudewijn Buch op zo’n leuke, ontspannen manier laat herleven. .
Dat de Russische invasie in Oekraïne een grote impact op de levens van Oekraïners zou hebben, was al vanaf dag 1 duidelijk. Toch is voor veel Rússen de oorlog pas echt realiteit geworden sinds Poetin twee weken geleden aankondigde zijn land te mobiliseren. Sindsdien proberen duizenden jonge Russische mannen het land te ontvluchten richting Georgië, Kazachstan en Turkije. En dat terwijl veel Westerse buurlanden de grenzen voor Russen juist potdicht houden.
In De Publieke Tribune daarom, een half jaar na onze eerdere uitzending Verscheurd door Moeder Rusland en een dag na de 70e verjaardag van Poetin, nogmaals een gesprek met vier Russische Nederlanders. Hoe heeft de oorlog hun levens het afgelopen jaar veranderd? Hoe beïnvloedt de nieuwe realiteit de levens van hun naasten? En hoe moet het eigenlijk verder met Rusland, nu zóveel kritische Russen massaal geen toekomst meer zien in hun thuisland?
Te gast:
en Aliona Ovsiannikova-Voog, geboren in Moskou en getogen in Amsterdam. Ze is koorleider van de (tot maart 2022 nog Russisch-)Orthodoxe Parochie in Amsterdam en de dochter van de oprichters van deze kerk. De kerk scheidde zich aan het begin van de oorlog als eerste Russisch-Orthodoxe Kerk in het hele Westen af van de Moskouse Patriarch Kirill.
https://www.human.nl/de-publieke-tribune/luister/overzicht/2022/aflevering-69.html
https://www.human.nl/de-publieke-tribune/luister/overzicht/2022/aflevering-73.html
https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/de-publieke-tribune/fd6849cd-6a5f-401a-b8ea-5b482012ddeb/2022-11-05-de-publieke-tribune-blinde-vlekken-in-onze-klimaataanpak
https://www.human.nl/de-publieke-tribune/luister/overzicht/2022/aflevering-73.html
Gepresenteerd door: Coen Verbraak
"Een forum voor Greenwashing," zo omschrijft Greta Thunberg de COP27, de klimaattop die van 6 tot 18 november plaatsvindt in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh. Volgens Thunberg misbruiken wereldleiders de conferentie om de aandacht op zichzelf te vestigen. Thunberg: "Machthebbers hebben geen conferenties, verdragen of overeenkomsten nodig om echte klimaatactie te ondernemen. Ze kunnen vandaag beginnen."
Ook onze eigen Nationale Klimaatweek, die deze week van start is gegaan, kan rekenen op hoongelach. Op initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt van 31 oktober tot en met 6 november geprobeerd "om nóg meer burgers te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat."
Want een beter klimaat begint bij jezelf, toch?
Hoe eerlijk is die benadering eigenlijk? Wie vergeten we te betrekken bij zo'n kijk op de wereld? En wát laten we na in onze omgang met de aarde? Waar de Nationale Klimaatweek geheel in het teken lijkt te staan van wat we zélf kunnen bijdragen aan de klimaatstrijd, richt De Publieke Tribune zich in een speciale uitzending op wie en wat we dreigen te vergeten mee te nemen in die strijd.
Vanuit de NPO Radio 1 Klimaatstudio in Delft spreekt Coen Verbraak met klimaatonderzoekers en -ambassadeurs over de blinde vlekken in onze klimaataanpak, over wat er mist in onze omgang met de aarde en over naar wie en wat we misschien wel veel meer zouden moeten luisteren.
Te gast:
https://www.human.nl/de-publieke-tribune/luister/overzicht/2022/aflevering-68.html
Daphina Misiedjan, universitair docent en onderzoeker aan het International Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit, doet onderzoek naar klimaatongelijkheid en -onrechtvaardigheid in gebieden die al lang al te maken hebben klimaatverandering;
Tom Middendorp, voormalig Commandant der Strijdkrachten. Schreef begin dit jaar het boek Klimaatgeneraal, over hoe klimaatverandering de veiligheid in de wereld bedreigt;
Harpo ‘t Hart, artistiek directeur van de Ambassade van de Noordzee, een organisatie die het niet-menselijk leven een stem wil geven in onze democratie;
Joël Voordewind, oud-Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en inmiddels speciaal ambassadeur bij ZOA, een noodhulp- en wederopbouworganisatie voor mensen in crisisgebieden.
https://www.human.nl/de-publieke-tribune/luister/overzicht/2022/aflevering-68.html
Tellen en herkennen van wilde bloemen met artificiële intelligentie Gerard Schouten (Fontys Hogeschool &
Naturalis Biodiversity Center)
https://arxiv.org/pdf/2103.10703.pdf
https://www.human.nl/de-publieke-tribune/luister/overzicht/2022/aflevering-73.html
https://fontysblogt.nl/author/petraheck, wat onduidelijk maar klik op de titels en dan opent de blog
https://fontysblogt.nl/software-engineering-for-machine-learning-applications/
[quote]The presentations at the 2019 Software Engineering for Machine Learning Applications (SEMLA) international symposium of Dietterich and Zhang (full paper available) contain a more academic treatment of the correctness and testing of ML applications.
https://arxiv.org/pdf/1906.10742.pdf
https://fontysblogt.nl/a-toolbox-for-the-applied-ai-engineer/
[/quote]
Tellen en herkennen van wilde bloemen met artificiële intelligentie Gerard Schouten (Fontys Hogeschool &
Naturalis Biodiversity Center)
Programma voor de pauze KNNV IVN
2.30 Marten Schoonman (Naturalis); Het Diopsis-project
6.50 Klokhuis: insecten meten
9.30 Stephan Peterse (Faunabit): DIOPSIS 2.0: de nieuwe insectencamera
17.30 Laurens Hogeweg (Naturalis/Intel): Automatische beeldherkenning wordt steeds beter
28.30 Marion Pross (Provincie Zeeland): Insecten meten in provinciaal beleid
Alle insecten tellen mee: programma voor de pauze
https://zenodo.org/record/7050651/files/Naturalis%20Biodiversity%20Center%20%282022%29.%20Eindrapportage%20project%20Automatische%20beeldherkenning%20voor%20museumcollecties.pdf?download=1
https://epn.osu.edu/events/limits-growth-revisited
To provide a global perspective, the landmark MIT study Limits to Growth demonstrated fifty years ago that continuous growth is not sustainable and will lead to a collapse of human society. This position received global attention again this summer when Gaya Herrington (director, Sustainability Services, KPMG) updated the study’s original research models using decades of observations and current data. Her work published in the Journal of Industrial Ecology in June 20211 demonstrates alarming support for the Limits to Growth original thesis on a global scale – that humanity cannot sustain unrestrained economic growth. What does this mean for the Midwest’s fastest growing region?
This program features conversations with Gaya Herrington, (director, advisory, Sustainability Services, KPMG US), Sandy Doyle-Ahern, (president, EMH&T), and Josh Knights, (director of partnerships, Sustainability Institute at The Ohio State University) on human society – local, regional, and global development, and the sustainable development strategies in practice designed to enhance well-being and steer us from danger
Gaya Herrington and introduced himself. Taking her name for a riff on James Lovelock’s earth-as-an-organism Gaia hypothesis, he remarked: “Gaya – that’s not a name, it’s responsibility.”
Herrington, a Dutch sustainability researcher and adviser to the Club of Rome, a Swiss thinktank, has made headlines in recent days after she authored a report that appeared to show a controversial 1970s study predicting the collapse of civilization was – apparently – right on time.
https://www.theguardian.com/environment/2021/jul/25/gaya-herrington-mit-study-the-limits-to-growth Research by Herrington, a rising star in efforts to place data analysis at the center of efforts to curb climate breakdown, affirmed the bleaker scenarios put forward in a landmark 1972 MIT study, The Limits to Growth, that presented various outcomes for what could happen when the growth of industrial civilization collided with finite resources.
Now, with the climate crisis increasing the frequency of extreme weather events, and many single events shown to have been made worse by global heating, the Club of Rome, publisher of original MIT paper, has returned to the study.
In the 16th edition of TAISIG Talks which is also the first podcast episode, Dr. Pieter Spronck engages in a conversation with Dr. Grzegorz Chrupała, Associate Professor in the Department of Cognitive Science and Artificial Intelligence at Tilburg University as well as Chris Emmery, Assistant Professor in the Department of Cognitive Science and Artificial Intelligence at Tilburg University. They are both experts in the field of Deep Learning. In this episode, they will share their expert insights into it's possibilities and limitations.
To foster collaboration between researchers from different AI-related fields, Tilburg University brings together AI experts from different fields in the TAISIG Talks series to discuss their latest findings. Each episode features scientists from different backgrounds and at different stages of their careers.
https://landvanons.nl/wp-content/uploads/2021/04/Beheerplan-Onneresch-februari-2-2022.pdf
https://landvanons.nl/wp-content/uploads/2021/05/beheerplan-perceel-Holtesch-Hooghalen-feb2021.pdf
https://docplayer.nl/61158115-Altenburg-wymenga-ecologisch-onderzoek.html
https://www.bij12.nl/wp-content/uploads/2020/07/Natura-2000-Beheerplan-9-Groote-Wielen.pdf
Conversation Dragonflies Europe Biodiversity
https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/s10750-017-3495-6.pdf
http://extremambiente.juntaex.es/files/biblioteca_digital/atlas_odonatos.pdf
https://issuu.com/extremadura_tur/docs/guia_orquideas_libelulas_y_caballitos_en
. https://www.researchgate.net/publication/291165298_Atlas_of_the_European_dragonflies_and_damselflies
r een https://www.projectpro.io/article/tensorflow-projects-ideas-for-beginners/455
Fieldguide Damselfies New Guinea
https://www.brachytron.nl/wp-content/uploads/2018/03/Download-Fieldguide-damselflies-NewGuinea-2013.pdf
Fieldguide Damselfies Dragonflies
https://www.brachytron.nl/wp-content/uploads/2018/03/Download-Fieldguide-dragonflies-NewGuinea-2015.pdf
Snelle toolBrachtron artikelen
https://www.brachytron.nl/artikelen-brachytron/
Atlas of the European dragonflies and damselflies
https://www.researchgate.net/publication/291165298_Atlas_of_the_European_dragonflies_and_damselflies
https://paddenstoelenwerkgroepdrent.files.wordpress.com/2019/12/def-deel-1-paddenstoelenatlas-drenthe-hfd-1.pdf
https://paddenstoelenwerkgroepdrent.files.wordpress.com/2019/12/def-deel-1-paddenstoelenatlas-drenthe-hfd-5-.pdf
https://paddenstoelenwerkgroepdrent.com/atlas-paddenstoelen-drenthe/
https://ebba2.info/maps/
Atlas Portugal, Hongarije, Zwitserland
Comentarios
Agregar un comentario